
WAC 388-828-1100  Who receives the DDA assessment?  DDA must ad-
minister a DDA assessment when you meet any of the following condi-
tions: 

(1) You are currently approved by DDA to receive a DDA paid serv-
ice evidenced by meeting one of the conditions in WAC 388-828-1440;

(2) You request enrollment in one of the DDA HCBS waivers per 
chapter 388-845 WAC;

(3) You have been determined to be DDA eligible and request a DDA 
assessment;

(4) You have been determined eligible for categorically needy 
medical coverage per WAC 388-475-0100 and requested one of the follow-
ing medicaid state plan services:

(a) You are under age eighteen and have requested an assessment 
for community first choice or medicaid personal care services under 
chapter 388-106 WAC; or

(b) You have been approved to receive private duty nursing serv-
ices for clients seventeen years of age and younger per WAC 
388-551-3000.

(5) You are receiving SSP in lieu of a DDA paid service per chap-
ter 388-827 WAC;

(6) You request admission to an RHC per Title 42 C.F.R. 440, Ti-
tle 42 C.F.R. 483, and Title 71A RCW;

(7) You reside in an RHC or community ICF/IID and you are in-
volved in discharge planning for community placement; or

(8) You do not meet any of the conditions listed in WAC 
388-828-1120.
[Statutory Authority: RCW 71A.12.030 and 71A.16.050. WSR 21-19-093, § 
388-828-1100, filed 9/17/21, effective 10/18/21. Statutory Authority: 
RCW 71A.12.030 and Title 71A RCW. WSR 07-10-029, § 388-828-1100, filed 
4/23/07, effective 6/1/07.]
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