
RCW 28A.210.275  Administration of medications by employees not 
licensed under chapter 18.79 RCW—Requirements—Immunity from 
liability.  (1) Beginning July 1, 2014, a school district employee not 
licensed under chapter 18.79 RCW who is asked to administer 
medications or perform nursing services not previously recognized in 
law shall at the time he or she is asked to administer the medication 
or perform the nursing service file, without coercion by the employer, 
a voluntary written, current, and unexpired letter of intent stating 
the employee's willingness to administer the new medication or nursing 
service. It is understood that the letter of intent will expire if the 
conditions of acceptance are substantially changed. If a school 
employee who is not licensed under chapter 18.79 RCW chooses not to 
file a letter under this section, the employee is not subject to any 
employer reprisal or disciplinary action for refusing to file a 
letter.

(2) In the event a school employee provides the medication or 
service to a student in substantial compliance with (a) rules adopted 
by the *state nursing care quality assurance commission and the 
instructions of a registered nurse or advanced registered nurse 
practitioner issued under such rules, and (b) written policies of the 
school district, then the employee, the employee's school district or 
school of employment, and the members of the governing board and chief 
administrator thereof are not liable in any criminal action or for 
civil damages in his or her individual, marital, governmental, 
corporate, or other capacity as a result of providing the medication 
or service.

(3) The board of directors shall designate a professional person 
licensed under chapter 18.71, 18.57, or 18.79 RCW as it applies to 
registered nurses and advanced registered nurse practitioners to 
consult and coordinate with the student's parents and health care 
provider, and train and supervise the appropriate school district 
personnel in proper procedures to ensure a safe, therapeutic learning 
environment. School employees must receive the training provided under 
this subsection before they are authorized to deliver the service or 
medication. Such training must be provided, where necessary, on an 
ongoing basis to ensure that the proper procedures are not forgotten 
because the services or medication are delivered infrequently.  [2014 
c 204 § 2.]

*Reviser's note: The reference to "nursing care quality assurance 
commission" was changed to "board of nursing" by 2023 c 123.
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