
RCW 18.84.085  Certification—Cardiovascular invasive 
specialists.  (1) Until July 1, 2012, the secretary shall, in addition 
to certificates issued under RCW 18.84.080, issue a cardiovascular 
invasive specialist certificate to any person who:

(a) Has held a health care credential in good standing issued by 
the department for at least five years; and

(b) Has at least five years, with at least one thousand hours per 
year, of prior experience in cardiac or vascular catheterization 
during the period of time the person held the health care credential 
under (a) of this subsection.

(2) A person certified as a cardiovascular invasive specialist 
under this section is subject to the same renewal requirements as all 
other certified cardiovascular invasive specialists, but shall not be 
subject to the education and examination requirements, unless he or 
she allows his or her certification to expire without renewal for more 
than one year. If the person allows his or her certification to expire 
without renewal for more than one year, he or she must meet the same 
education and examination requirements as all other certified 
cardiovascular invasive specialists before being issued a new 
certification.  [2010 c 92 § 3.]

Interpretation—2010 c 92: See note following RCW 18.84.080.

Certified on 9/1/2023 RCW 18.84.085 Page 1


		2023-11-03T22:32:50-0700
	Electronic transmittal




